Guiding a Girona

La Girona Jueva

El 1492, un decret dels Reis Catòlics, formalitzava l’expulsió dels jueus instal·lats a la Península Ibèrica. D’aquesta manera finalitzava un extens període en el que les tres comunitats religioses –cristians, musulmans i jueus – havien conviscut en pau. Girona acollia durant l’Alta Edat Mitja una de les principals comunitats jueves de la Península Ibèrica. Us proposem un itinerari pels carrers de l’antic call de Girona, els banys àrabs i al museu d’història dels jueus en els que coneixerem aspectes de la vida quotidiana d’aquesta comunitat.

Recomanat per a tots els nivells escolars. Durada: mig dia

La Girona Medieval

Girona és una ciutat amb més de 2.000 anys d’història però és a l’època medieval quan adquireix la seva màxima importància. La fortificació, els carrers, els banys àrabs, Sant Pere de Galligants, part de la Catedral i de la basílica de Sant Feliu són importants vestigis d’aquella època. Us proposem un recorregut per la Girona Medieval visitant els edificis ja mencionats i si ho desitgeu, l’interior de la Catedral i de Sant Feliu.

Recomanat per a tots els nivells escolars. Durada: mig dia

Dalí, el geni de Figueres

Dalí va néixer a Figueres en 1904 i allà va cursar els seus estudis de batxillerat. Sempre ha estat molt lligat, durant tota la seva vida a l’Empordà, ja que ha estat un punt de referència constant. Tot i que va viatjar molt per tot el món, especialment a França i als EEUU, sempre tornava a la seva terra estimada. Us proposem un recorregut guiat pels carrers de Figueres per descobrir els carrers i places relacionades amb la seva vida i després una visita guiada al Teatre – Museu de Dalí.

Recomanat per tots els nivells escolars. Durada: mig dia.

La ruta artística d’un geni

“El surrealisme sóc jo!” “ El món sense mi seguiria existint però seria molt més avorrit” Aquestes dues frases de Salvador Dalí podrien definir ben bé la personalitat del genial artista que intentem donar-vos a conèixer amb l’itinerari que us proposem. La visita al ‘Teatre-Museu Dalí a Figueres i al castell de Púbol juntament amb el paisatge empordanès ens permetran fer una aproximació a l’univers dalinià”.

Itinerari recomanat per a tots els nivells escolars. Durada: mig dia

Els grecs arriben a Empúries

Primer els grecs i després els romans es varen assentar a l’antiga ciutat d’ Emporion. La seva situació geogràfica estratègica vora del mar, la va convertir en un lloc immillorable per establir-se. Avui dia, gracies a les intervencions arqueològiques, es pot passejar per les restes d’aquestes ciutats antigues (romana i grega) i descobrir l’àgora, el forum, els banys públics, l’amfiteatre, la necròpolis... i també el museu on es conserven escultures, mosaics i peces diverses.

Recomanat per tots els nivells escolars. Durada: mig dia

PASSEJADES

ART I PATRIMONI

SOCIOLOGIA CULTURAL

Preu promocional fins el gener 2022, per grup Bombolla : 200€

EL PREU INCLOU EN TOTS ELS CASOS:

  • Guia oficial durant tot el recorregut.
  • IVA.
  • Preu per un grup bombolla màxim de 25 alumnes.
  • Suplement extra fins a un màxim de 30 participants: 5€ per alumne.
  • Gratuït pel professorat acompanyant.

EL PREU NO INCLOU EN TOTS ELS CASOS

  • El cost de les entrades en edificis, museus…
  • El  cost de radio guia per a cada alumne, que té un preu de 3€ només per la ràdio i portant ells els auriculars.
  • El transport si fos necessari, que corre a càrrec del centre.
TENS DUBTES?

Contacta amb nosaltres

    Open chat