Guiding a Barcelona

Descobrim el Barri Gòtic*

Si hi ha un espai a Barcelona que resumeix millor la seva història, aquest és l’anomenat barri gòtic. Durant l’edat mitja Barcelona era una de les ciutats més importants del Mediterrani. Des del seu port sortien i entraven infinitat de vaixells carregats de tot tipus de productes i gent. Aquesta esplendor econòmica va quedar reflectida en una esplendor política i artística. Us convidem a fer un recorregut pel barri gòtic de Barcelona: carrer del Bisbe, plaça del Rei, Palau Reial, carrer Montcada o la catedral i l’església de Santa Maria del Mar són alguns dels punts que visitarem seguint la pista d’aquest període històric tant important a la història de Barcelona.

Recomanat per a tots els nivells escolars

El Pla Cerdà: el projecte de l’Eixample i el Modernisme*

Segons l’escriptor i primer biògraf d’en Manuel Angelón, Cerdà “pensà com un savi demostrà com un matemàtic i sentí com a un nen... Cerdà era, permeteu-me la frase, un home algebraic”. L’ enginyer de camins Ildefons Cerdà, es va avançar varies dècades als que, fins aquell moment, havien estat els fundadors de l’urbanisme modern. En molts aspectes, ell va anar més enllà de quants arribaren després; va ser capaç d’analitzar amb profunditat conceptes bàsics com urbs, carrer o illa. Englobat en el modernisme, moviment artístic que tingué un especial floridament a la ciutat de Barcelona del que podrem gaudir durant el nostre recorregut.

Itinerari recomanat per a tots els nivells

Descobrim el Park Güell*

Visitarem el parc més popular de Barcelona, dissenyat per l'arquitecte Antoni Gaudí fa més de cent anys. Sabrem els motius pels quals es va dur a terme aquest projecte, qui el va pagar, coneixerem l'estil i les novetats arquitectòniques de Gaudí i, descobrirem moltes anècdotes interessants relacionades amb el parc.

Itinerari recomanat per a tots els nivells educatius

El monestir de Pedralbes* i Vila de Sarrià

El monestir de Pedralbes, una joia del gòtic català a Barcelona amb el claustre gòtic més gran del món. Aquest gran conjunt monàstic fou fundat pel rei Jaume II i la seva quarta i última dona, Elisenda de Montcada, la qual va dotar el monestir de diversos privilegis. Ella mateixa va viure i morir allà i està enterrada al mateix claustre. Encara avui en dia una comunitat de monges clarisses resideixen a l´edifici annexa al gran monestir. Visitarem l´edifici i alguns espais oberts recentment al públic. A continuació visitarem els carrers i places més emblemàtics de Sarrià, antic municipi independent incorporat a Barcelona el 1921 malgrat l´oposició dels seus habitants. Un lloc on encara es respira l´ambient de poble i els veïns es coneixen i se saluden mútuament.

Tots els nivells escolars

Barcelona sota les bombes*

Barcelona va ser escenari de molts episodis de la guerra civil. Durant aquesta passejada descobrirem com va ser el dia a dia durant el temps que va durar la guerra civil i també parlarem dels esdeveniments més importants que van tenir lloc a la ciutat durant el conflicte així com en els mesos anteriors. Es poden fer diferents recorreguts.

Itinerari recomanat per últim cicle de la ESO i BAT.

“La plaça del Diamant” i el refugi antiaeri

La Plaça del Diamant és un retrat extraordinari d’un període fonamental de la nostra història contemporània. Aquesta ruta repassa fets definitoris de la guerra i la postguerra a Barcelona, amb un objectiu ben clar: entendre la literatura de Mercè Rodoreda com, entre altres coses, un formidable testimoni d’una tragèdia col·lectiva. Us proposem un itinerari on intentem aproximar els sentiments de les persones del poble. Passejarem pels diferents punts clau del barri de Gràcia, viurem en primera persona la lluita per la supervivència, visitarem un refugi antiaeri i reviurem l’angoixa dels bombardeigs, recordarem anècdotes personals i fragments literaris, i així entendrem per què La Plaça del Diamant és un document literari indefugible.

Recomanat per la ESO i BATX.

Art Picasso: Coneix l’artista més internacional*

Picasso va arribar a Barcelona quan era molt jovenet, només tenia 13 anys i aquí va romandre fins els 22 anys, moment que va marxar a Paris per tornar en contades ocasions. A Barcelona va conèixer a importants artistes com Ramon Casas qui el va ajudar a donar els primers passos. Us proposem un recorregut per les cases on va viure, els llocs que freqüentava, els llocs del seus primers estudis... i a més, visitarem la seva obra al Museu Picasso.

Recomanat per PRIMÀRIA i ESO

Gremis i confraries a Barcelona

La prosperitat econòmica de Barcelona durant l’Edat Mitjana es degut tant al treball dels artesans com a la posterior comercialització dels seus propis productes manufacturats, en primer lloc a la ciutat mateixa. Aquest fet li va atorgar un respecte que va repercutir en una important representació política. També van crear una amplia varietat d’associacions voluntàries, les més influents de les quals eren els gremis i les confraries. Ja en el segle XVIII a Barcelona hi havia comptabilitzades més de 120! Us convidem a fer un recorregut inusual per la ciutat per conèixer la història dels gremis i les confraries.

Itinerari recomanat per a tots els nivells educatius

Cristians i jueus a Barcelona

Des del segle XI tenim notícies de les primeres comunitats jueves a Catalunya, en alguns casos es tracta de comunitats estables, anomenades aljames, en altres de grups dispersos en viles. L’esclat de la presència hebrea arriba al segle XIII i s’estendria fins al segle següent quan aquestes comunitats adquireixen el seu major esplendor. Els cristians i els jueus van conviure en harmonia en el barri gòtic de Barcelona. La comunitat jueva era de les més importants d’Europa, arribant als 4.000 habitants en el segle XIV. La crisis de finals del segle XIV va provocar uns avalots que va impedir la continuïtat de la vida del call. En el barri gòtic de Barcelona romanen les institucions religioses cristianes més importants de la ciutat des de l’època medieval i a poca distància, els estrets carrers del call jueu amb la seva sinagoga i el centre d’interpretació. Us proposem un recorregut pel barri gòtic diferent, descobrint el barri jueu i els edificis cristians més importants de la ciutat.

Recomanat per PRIMÀRIA i ESO

Arts i oficis a Barcelona*

Barcelona és una ciutat que va adquirir una important prosperitat econòmica a l'Edat Mitjana gracies al comerç i .als gremis que hi treballaven perquè això fos possible, un altre període gloriós va ser des de finals del segle XIX fins a principis del segle XX quan, gràcies a l’arquitectura modernista, artesans de diferents disciplines treballen per a fer habitables els nous immobles.. Avui dia, podem dir que som una important ciutat de productes “handmade”, gràcies a la llarga tradició de productes manufacturats que tenim. La visita consisteix en fer un recorregut pels principals oficis artesanals del passat i del present.

Itinerari recomanat per a Primària

PASSEJADES

ART I PATRIMONI

CIUTATS

SOCIOLOGIA CULTURAL

Preu promocional fins el gener 2022, per grup Bombolla : 190€

EL PREU INCLOU EN TOTS ELS CASOS:

  • Guia oficial durant tot el recorregut.
  • IVA.
  • Preu per un grup bombolla màxim de 25 alumnes.
  • Suplement extra fins a un màxim de 30 participants: 5€ per alumne.
  • Gratuït pel professorat acompanyant.

EL PREU NO INCLOU EN TOTS ELS CASOS

  • El cost de les entrades en edificis, museus, fàbriques, …
  • El  cost de radio guia per a cada alumne, que té un preu de 3€ només per la ràdio i portant ells els auriculars.
  • El transport si fos necessari, que corre a càrrec del centre.
TENS DUBTES?

Contacta amb nosaltres

    Open chat