Guiding a Barcelona Província

Coneixem la Terrassa modernista i industrial

Terrassa és una ciutat coneguda des d’antic per la qualitat de les seves manufactures tèxtils. Gràcies a aquest fet i a la substitució dels telers manuals pels telers amb mecanisme, a l’aplicació de la màquina de vapor com a força motriu i l’arribada del ferrocarril, Terrassa viurà un gran desenvolupament industrial a mitjans del segle XIX que propiciarà la construcció de nous edificis d’estil modernista. La casa Alegre de Sagrera i el Museu de la ciència i la tècnica de Catalunya en són dos clars. Us convidem a fer un recorregut per la ciutat, visitar una casa burgesa i la fàbrica Americh, Amat i Jover.

Itinerari recomanat per a tots els nivells escolars. Durada: mig dia

Descobrim la Terrassa Medieval

El conjunt monumental de les esglésies de Sant Pere es troben en l’antic Municipi Flavi d’Egara. A l’entorn d’una domus romana es va començar a formar un nucli religiós que acabarà convertint-se en una basílica per més tard transformar-se en catedral, quan pels vols del 450 el bisbe Nundinari de Barcelona separà la seva diòcesi i en creà una de nova: la Seu d’Ègara. Molt a prop d’aquí es troba el castell – cartoixa de Vallparadís. En el segle XII Berenguer Sanlà i la seva dona Ermessenda compraren al comte de Barcelona Ramon Berenguer III un espai de terra anomenat quadra on edificaren el castell. Us convidem a visitar aquests espais històrics situats als voltants del parc de Vallparadís.

Itinerari recomanat per a tots els nivells escolars. Durada: mig dia.

Badalona i l’esport

Farem un recorregut per Badalona per conèixer els esports més populars de la ciutat i els principals equipaments on es practiquen. Coneguem la història de l'esport i els esportistes badalonins i badalonines que han esdevingut importants al llarg del temps.

Itinerari recomanable per a tots els nivells educatius.

La fàbrica d’Anís del Mono i el patrimoni industrial a Badalona*

Del passat industrial de Badalona només resten les xemeneis i naus que podem veure a molts indrets, però encara queda (o millor dit, quedava) un petit reducte, la fàbrica Anís del Mono, tota una icona de la ciutat. Farem un recorregut per l'interior de les instal·lacions on podrem gaudir d'una meravellosa fàbrica amb mobiliari modernista, i aroma a anís. Descobrirem el seu passat i moltes anècdotes. Després farem un recorregut pel patrimoni industrial de Badalona.

Itinerari per a ESO i Batxillerat

Conèixer Badalona

Molts cops, caminem per la nostra ciutat sense aturar-nos ni parar atenció als detalls, Aquesta visita té la intenció de fer-nos descobrir i conèixer la història de Badalona. Començarem a Dalt Vila i anirem baixant vers el mar. És una visita tota d'exteriors.

Recomanada per a tots els cicles educatius.

Conèixer Badalona i el museu arqueològic*

La visita consisteix en un recorregut per la ciutat de Badalona per conèixer la seva història i els seus indrets històrics, des de Dalt Vila fins el mar. La segona part de la visita será un recorregut pel museu arqueològic.

Recomanada per a tots els cicles educatius.

El modernisme a Badalona

Farem un recorregut per la Badalona de principis del segle XX per descobrir els edificis modernistes més icònics de la ciutat. Parlarem dels principals arquitectes municipals que varen seguir l'estil modernista i dels seus promotors. Visita tota d'exteriors però compatible amb l'itinerari industrial o la fàbrica Anís del Mono.

Recomanada per a cicles de l'ESO i Batxilletat

Visita la Colònia Güell*

L’ itinerari consisteix en un recorregut per la colònia Güell i la cripta disenyada per Antoni Gaudí (si es desitja). Esbrinarem per què Eusebi Güell va traslladar la fàbrica de Sants a Santa Coloma de Cervelló, com vivien els operaris, de quins serveis disposaven, etc... en definitiva, conèixer la vida quotidiana d'aquells treballadors. És una visita totalment complatible amb un recorregut pel parc agrari del Llobregat.

Visita recomanada per a tots els cicles

Visita a la Colònia Güell i el parc Agrari del Llobregat

Aquest itinerari té dos parts, la primera part consisteix en un itinerari pel parc agrari del Llobregat per conèixer els productes que es conreen i que abasteixen el Baix LLobregat, el Barcelonès i molt més. La segona part, serà un recorregut per la colònia Güell i la cripta disenyada per Antoni Gaudí (si es desitja). Esbrinarem per què Eusebi Güell va traslladar la fàbrica de Sants a Santa Coloma de Cervelló, com vivien els operaris, de quins serveis disposaven, etc... en definitiva, conèixer la vida quotidiana d'aquells treballadors.

Visita recomanada per a cicles de Primària i l' ESO

PASSEJADES

ART I PATRIMONI

NATURA

CIUTATS

Preu promocional fins el gener 2022, per grup Bombolla : 190€

EL PREU INCLOU EN TOTS ELS CASOS:

  • Guia oficial durant tot el recorregut.
  • IVA.
  • Preu per un grup bombolla màxim de 25 alumnes.
  • Suplement extra fins a un màxim de 30 participants: 5€ per alumne.
  • Gratuït pel professorat acompanyant.

EL PREU NO INCLOU EN TOTS ELS CASOS

  • El cost de les entrades en edificis, museus, fàbriques, …
  • El  cost de radio guia per a cada alumne, que té un preu de 3€ només per la ràdio i portant ells els auriculars.
  • El transport si fos necessari, que corre a càrrec del centre.
TENS DUBTES?

Contacta amb nosaltres

    Open chat